Helseovervåkning på individnivå

Individuell gjenkjenning av laks og automatisk registrering av sår, skader og sykdom vil gir bedre innsikt og kontroll over fiskehelse enn noen gang.

Kontakt oss

En ny tidsalder er innen rekkevidde

Biometrisk gjenkjenning

Hver laks er unik, og hver laks teller! Fullfinansiert av Norges Forskningsråd og i samarbeid med SINTEF Ocean, gjennomføres nå prosjektet INDISAL. Målet er å gjenkjenne laks på individnivå, for så å overvåke en rekke parametere innenfor oppførsel og utseende. SEALAB har siden 2015 identifisert laks på individnivå ved bruk av biometrisk gjenkjenning. Avanserte maskinlæringsmodeller benyttes for å overvåke fiskens helsetilstand slik at oppdretter kan ta grep til riktig tid basert på et best mulig beslutningsgrunnlag. Ved å logge og analysere informasjon om individets helse, miljøforhold og håndtering, er en ny tidsalder innen lakseoppdrett snart innen rekkevidde.

På veien mot en automatisert løsning, vil SEALAB tilby Snap Shot. En BlueThink-modul som lar røkter selv - når som helst - trykke på en knapp i kontrollrommet og få dermed innsikt i tilstanden under vann. Ikke bare i overflaten, men hvor som helst i merden og i hele vannsøylen. Appen lagrer 10 sekunder med høykvalitets video og lar brukeren raskt bla frem og tilbake, bilde for bilde. 4K bildekvalitet gjør at du kan zoome i bildene og se etter både lusepåslag, cataract, vintersår og skader m.m. Bildene lagres på server sammen med dato og tidspunkt.

I SEALAB erstatter vi menneskelige begrensninger med teknologiske muligheter – og pusher dem stadig videre.

Høy service med 24/7 support

Trenger du hjelp med noen av våre produkter? Eller bare litt info? Vi er her 24 timer i døgnet, 7 dager i uken for deg.

Kontakt oss